Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

"Όχι" αγκυροβόλιο στά Βάτικα SOSτε το Παυλοπέτρι

Ο τόπος μας είναι όμορφος, ξεχωριστός, έχει ιστορία, παρόν και μέλλον παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνά. Αρκεί να μην επιτρέψουμε να τον πληγώνουν άνθρωποι που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το γενικό συμφέρον και την προοπτική των Βατίκων. Ο τόπος μας είναι το Παυλοπέτρι, η αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία της εποχής του χαλκού, το σπήλαιο της Καστανιάς, το κάστρο των Βατίκων, το απολιθωμένο δάσος στον Καβομαλιά, η λίμνη Στρογγύλη, οι βυζαντινές εκκλησιές, οι δαντελένιες ακτές, η απεραντοσύνη της θάλασσας, οι "σκυφτοί", τίμιοι και εργατικοί άνθρωποι. Αυτή την ιστορία οφείλουμε να προστατέψουμε από την αλόγιστη δράση ορισμένων, που βάζουν πάνω από όλα τα μικροσυμφέροντά τους αγνοώντας το γενικό συμφέρον της περιοχής μας.

Λέμε "όχι" στο αγκυροβόλιο των καραβιών στον όρμο των Βατίκων γιατί είναι παράνομο αφού καταστρατηγεί τις διεθνείς συμβάσεις ενώ μεγάλος είναι και ο κίνδυνος της ρύπανσης.

Ο τόπος μας για να συνεχίσει να αποτελεί τουριστικό προορισμό,πρέπει να μείνει καθαρός από οχλούσες και επικίνδυνες δραστηριότητες. Να μη γίνει Πέραμα η Ελευσίνα...

Τον τόπο μας τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και έχουμε χρέος να τον παραδόσουμε ζωντανό με όλο του τον πλούτο, που είναι πρώτα από όλα οι φυσικές του ομορφιές και οι δημιουργίες, τα αποτυπώματα, που μας άφησε η ιστορία στο διάβα της.

Εμείς οι Ενεργοί Πολίτες, κάτοικοι και επισκέπτες, πήραμε την πρωτοβουλία να κάνουμε ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στο Παυλοπέτρι, που αποτελεί το πιο πολύτιμο πετράδι της ιστορίας του τόπου μας. Κι όμως λίγα μέτρα πιο πέρα, με την ανοχή των αρχών, αγκυροβολούν πλοία, ευτελίζοντας τις διεθνείς συμβάσεις, που έχει υπογράψει η χώρα μας αλλά και την ίδια την ιστορία του τόπου.

Αυτή η ύβρις πρέπει να σταματήσει.

Ταυτοχρόνως ζητάμε να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές έρευνες στο Παυλοπέτρι για να αναδειχθεί αυτή η μεγάλη ιστορική κληρονομιά το τόπου μας. Προειδοποιούμε τις αρχές ότι θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί, στην Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς,για να σταματήσει η δράση των συμφερόντων, μικρών και μεγάλων, που πληγώνουν βαθιά τον τόπο μας.

Για να αναδειχθεί η μεγάλη ιστορική κληρονομιά της περιοχής μας.

Καλούμε τις δημοτικές αρχές της Ελαφονήσου και της Μονεμβασίας να παραβρεθούν και να δεσμευτούν για την στάση τους ενόψει της συγκρότησης του Ειδικού Κανονισμού λειτουργίας του λιμανιού της Νεάπολης, που προωθούν τα συμφέροντα προκειμένου να νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων το αγκυροβόλιο και να επιτραπούν οι επισκευαστικές εργασίες και οι ύφαλοκαθαρισμοί των πλοίων.

Όλοι και όλες την Κυριακή 17 Αυγούστου, στις 18.30 στο Παυλοπέτρι

Ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας
Sosτε το Παυλοπέτρι
Έξω τα καράβια από τον όρμο των Βατίκων
Η προστασία του τόπου είναι το κοινό μας συμφέρον

(Μετά την διαμαρτυρία θα ακολουθήσει ξενάγηση στην παρακείμενη λίμνη Στρογγύλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου